Szent László szakképző iskola TISZKSzent László szakképző iskola TISZK

A weboldalt a továbbiakban nem frissítjük !!!

fejléc kép

A TIOP projektről általában

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, a „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések" című konstrukcióhoz kapcsolódó, Tolna megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projektben, amely összesen 993 445 067 Ft-ból -melyből 893 445 067 Ft Európai Uniós támogatás, 100 000 000 Ft önerő - valósul meg, Tolna Megye Önkormányzata öt szakképző intézményével vesz részt. Projektünk a „Dél-Dunántúli régió közoktatási-fejlesztési stratégiája 2007-2013” alapján készült.


A projekt az érintett térségben a szakképzés rendszerének összehangolását, együttes fejlesztését, közös szakmai programok kidolgozását támogatja a szükséges infrastrukturális beruházások lebonyolításával, a TISZK jogi keretei között. A fejlesztés eredményeként a szakképzés fejlesztésére fordított források hatékonyan kerülnek felhasználásra az intézmények jelenlegi állapota, a munkaerő-piaci, a térség lakossági és a gazdasági szereplők igényeinek megfelelően.
 

A megye adottságait figyelembe véve megkerülhetetlen, hogy a szakképzésben történő fejlesztések meghatározó eleme legyen a hátrányos helyzet, a sajátos nevelési igény kezelése. A TISZK infrastrukturális fejlesztése egyértelműen hozzájárulhat az esélyegyenlőség feltételeinek megteremtéshez. A modern eszközpark, közte kiemelten az IKT és multimédiás eszközök éppúgy meghatározó elemei a hátránykompenzációnak, mint, a tanulói igényeknek megfelelően kialakított közösségi és tanulási terek. Nem utolsó sorban a fejlesztések megteremtik az egyéni fejlesztés infrastrukturális feltételeit is. A program keretében megvalósuló infrastruktúra illetve eszközfejlesztés eredményeként a központi képzőhelyek a humánerőforrás fejlesztésének központjaivá válnak. Megteremtődik a lehetősége az iskolában vagy a vállalati képzésben dolgozó gyakorlati oktatók közös képzésének. A modern technológiák megismerésében erősödhet e két csoport együttműködése. A szakmai továbbképzéseken túl, az újonnan kialakított termekben lehetőség lesz a pedagógusok módszertani és egyéb (szervezetfejlesztés, projektmenedzsment) továbbképzésének is. Kiépülő új infrastruktúra erősítheti a képzők és a képzésben érdekelt vállalatok kapcsolatát.
 

Főtevékenységeink között szerepel a gyakorlati képzést támogató beruházások (pl, tankonyha kialakítása), valamint a kollégiumi szakképzéshez kapcsolódó fejlesztések. Az utóbbi jelentősége abban van, hogy a székhely intézmény beiskolázási körzete az egész megyére kiterjed, így biztosítani kell a tanulók elhelyezését. A fő beruházás az integrált intézmény székhelyén történik, ahol felújításra kerülnek a tanműhelyek, a kollégium közösségi terei, valamint az udvar. Célunk a meglévő épületek felújítása volt, ezért a hasznos alapterület növekedése csak elenyésző méretű lesz.

A tervezett fejlesztések a megyében, valamint a régióban gazdaságilag életképes szakmára koncentrál (pl, vendéglátóipar a borturizmus miatt) növelve ezzel a beiskolázott tanulók elhelyezkedési esélyeit.
A lebonyolítás folyamán törekszünk arra, hogy minden tagintézményünkben és a térségben erősítsük a jó gyakorlatok elterjesztését, kiemelten az egész életen át tartó tanulásra való ösztönzést.

Belépés, Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Keresés

Szavazás

Hogy tetszik az új honlap?

40db Tetszik! Sokkal jobb mint az előző!
12db Jobb mint a régi, de lehetne jobb!
7db A régi jobb volt!
22db Egyáltalán nem tetszik!
 

Program naptár

hátra előre 2018 március

2018-03-01

01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
SNW Systems 5.2
Tehetségpont
intranet.szltiszk.hu
NFU

OM azonosító: 200914

TISZK nyilvántartásba vételi szám: RT01-003/2008.

Felnőttképzési akkreditációs szám: 21173-2007

Akkreditációs lajstromszám: AL-1749

Térségi Integrált Szakképző Központ | Cím: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. | E-mail: [email protected]

2321708 látogató tekintette eddig meg az oldalt.