Szent László szakképző iskola TISZKSzent László szakképző iskola TISZK

fejléc kép

Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézmény

A bonyhádi Evangélikus Kereskedelmi Középiskola 1945. október 1-jén harminc első osztályos tanulóval kezdte meg működését. 1953. november 14-én vette fel az intézmény Bonyhád nagy szülöttjének, Perczel Mór honvédtábornoknak a nevét. A tábornok születésnapját azóta is minden évben megünnepli az iskola a „Perczel-napok” rendezvényeivel.


Iskola alapvető célkitűzése a közgazdasági képzés, emellett nagy súllyal szerepel az informatikai ismeretek oktatása is. Öt, 18-18 számítógéppel berendezett PC terem biztosítja ennek tárgyi feltételeit. Ezzel párhuzamosan tanítványaikat gimnáziumi szinten készítik fel az érettségire a közismereti tárgyakból (magyar, történelem, matematika, angol, német), és az alapműveltséghez tartozónak tekintik a gépírást is. Iskolánkban ECDL vizsgaközpont működik. Tanulmányai alatt valamennyi tanulónak lehetősége van a szakmai képzettség mellett az ECDL vizsgát is tenni.


Idegen nyelvi kínálatunk: német vagy angol (haladó, középhaladó és kezdő csoportokkal), heti 4 órában.

Az úgynevezett nyelvi előkészítő osztályba jelentkező tanulók egy évig heti 12 órában tanulnak angol vagy német nyelvet, 4 órában pedig informatikát. A többi órát a közismereti tárgyak (mat., tört., magyar) szinten tartására fordítjuk. A későbbiekben a felsőfokú oktatási intézményekbe felvételizni szándékozó tanulók számára biztosítjuk az emelt óraszámú képzést magyarból, történelemből, matematikából, idegen nyelvekből.


A szakmai képzés előkészítése a 11. évfolyamtól kezdődik, a 12. évfolyamon folytatódik. Ez idő alatt a tanulók számviteli, pénzügyi, statisztikai, közgazdasági ismeretekhez jutnak, amelyek segítik a következő szakképző évfolyam sikeres elvégzését.
A 12. vagy 13. évfolyam után érettségi vizsga tehető, a tanuló ezután dönthet:
• továbbtanul felsőfokon, vagy
• az iskolában folytatja tanulmányait a 13. évfolyamon és szakmai vizsgákat tesz.

 

Az iskolában működő tanirodában a diákok kis csoportokban ismerkedhetnek meg egy szimulált vállalat belső életével. Önálló vállalkozói, alkalmazotti munkát végeznek, kapcsolatot létesítenek más iskolák tanirodáival, gyakorló cégeivel.
Ugyancsak a tanulók gyakorlati tapasztalatait bővíti az iskolai takarékszövetkezet, amelynek adminisztrációs, könyvelési teendőit a diákok végzik tanári irányítással.

Nagy hangsúlyt helyeznek a környezettudatos nevelésre, ezért csatlakoztak az Ökoiskolák „családjához”. A pályázati úton elnyert ökoiskola cím azt jelenti számukra, hogy a képzési rendszerünkbe és a szabadidős tevékenységünkbe is beépítik az ökoiskolai munkatervük céljait és feladatait. A környezettudatos magatartást ÖKO-témahetek szervezésével is

gyakorolják, egy-egy „zöld” nevezetes naphoz, témához kapcsolódó projektek megvalósítása zajlik osztályonként.
 

Nemzetközi gazdasági oklevelet is szerezhetnek azok a tanulóik, akik jelentkeznek az EBCL vizsgára. A felkészítést az iskola vállalja és a vizsgát a tanulók az iskolában teljesíthetik.


Diákélet: A diákönkormányzat működése régi hagyománya az iskolának. Minden osztály egy fővel képviselteti magát a hetente tartott megbeszéléseken. Ilyenkor tárgyalnak például a szecskaavatóról, a Perczel-napról, szalagtűző bálról, karácsonyi műsorról, farsangi discóról, március 15-ei megemlékezésről, a különböző iskolai rendezvényekről. A sportolni vágyók válogathatnak a különböző labdajátékok között (foci, röplabda, kosár- és kézilabda), vagy atletizálhatnak, tornázhatnak.

 

Hisszük, hisz mindannyiunk érdeke, hogy iskolánkban valóban legyen diákélet, hogy jól érezhessük magunkat amellett a kemény munka mellett, amit a tanulás jelent.

Belépés, Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Keresés

Szavazás

Hogy tetszik az új honlap?

40db Tetszik! Sokkal jobb mint az előző!
12db Jobb mint a régi, de lehetne jobb!
7db A régi jobb volt!
22db Egyáltalán nem tetszik!
 

Program naptár

hátra előre 2016 május

2016-05-01

01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
SNW Systems 5.2
Tehetségpont
intranet.szltiszk.hu
NFU

OM azonosító: 200914

TISZK nyilvántartásba vételi szám: RT01-003/2008.

Felnőttképzési akkreditációs szám: 21173-2007

Akkreditációs lajstromszám: AL-1749

Térségi Integrált Szakképző Központ | Cím: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. | E-mail: [email protected]

1504276 látogató tekintette eddig meg az oldalt.